oggan
Posts: 2
Joined: Thu Oct 15, 2015 5:05 pm

Audio disappears

Thu Oct 15, 2015 5:39 pm

Hello!
I just found this program after having searched a lot and also tinkering with my own similar program.
I've really gone through a lot trying to find a solution that fits my needs so I was really excited finding this one that seems to do just what I want and is really user friendly as well.
I haven't purchased yet but will definitely do so if my problem gets solved.

The problem I'm having is that for the majority of my video collection that I need to perform cutting for, the audio is not present in the output-file.
So far all of these files have AAC codec.
I viewed the output-audio in an audio-editor and it looked like a 3 second clip, with first 2 seconds being silence, and the third just scrambled noise.

The problem is only present in High-speed mode and not when re encoding.

I uploaded a sample clip to my google drive here. Hoping this can be solved somehow.

Thank you!

User avatar
Zuzu_Typ
Posts: 356
Joined: Sun Mar 02, 2014 10:26 pm
Location: Germany,Lowersaxony
Contact: Website

Re: Audio disappears

Thu Oct 15, 2015 9:09 pm

Hello oggan,

I don't have a problem playing the file.

You might wanna try a different video player (e.g. VLC or GOM).

If that doesn't work, I'll leave it up to Bandisoft.

Best regards,
--Zuzu_Typ--
Thank you for reading my post. I hope you understand my "English".
I'm the German translator for some of Bandisoft's products and websites
(mostly Bandicut and Honeycam).

User avatar
Bandicam Company
Site Admin
Posts: 6136
Joined: Mon Dec 20, 2010 12:19 pm

Re: Audio disappears

Fri Oct 16, 2015 2:58 pm

Hi oggan,

It's a bug of Bandicut.
The current version of Bandicut doesn't support the High-speed mode for "HE-AAC".
You have to use the Encoding mode to cut this video.

We will try to fix issue in the future.

Thank you very much for your report.

oggan
Posts: 2
Joined: Thu Oct 15, 2015 5:05 pm

Re: Audio disappears

Fri Oct 16, 2015 8:12 pm

Zuzu_Typ wrote:Hello oggan,

I don't have a problem playing the file.

You might wanna try a different video player (e.g. VLC or GOM).

If that doesn't work, I'll leave it up to Bandisoft.

Best regards,
--Zuzu_Typ--

Sorry, I was probably unclear. That's the file before it has been cut with bandicut. Try cutting it and the audio disappears.



Bandisoft wrote:Hi oggan,

It's a bug of Bandicut.
The current version of Bandicut doesn't support the High-speed mode for "HE-AAC".
You have to use the Encoding mode to cut this video.

We will try to fix issue in the future.

Thank you very much for your report.


Alright. That's good to hear. I managed to solve it by first reencoding the audio only as AAC using ffmpeg, and leaving the video untouched. Works with avidemux as well. This is a fairly quick process and then the video may be cut correctly using bandicut.
Not a big deal to me, especially since I can automate it using ffmpeg.

Return to “Bandicut - General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest